Kring van Schuttersgilden Land van Cuijk

Nieuws

 •                                                                   

                                      KRING VAN SCHUTTERSGILDEN LAND VAN CUIJK

                                      OPGERICHT 1 NOVEMBER 1933

                                      Secr.: Marisca Vossen-van den Berg, Dr. Baptiststraat 37, 5366 BA Megen

   

  Megen, 20 maart 2020

 • Onderwerp: Corona virus en de activiteiten in Kring Land van Cuijk-NBFS

   

  Geacht bestuur,

  Brabant, Nederland is in de ban van het corona-virus. Het legt ons leven, ons sociale leven volkomen lam. De kwetsbare ouderen en mensen met een chronische ziekte zijn extra kwetsbaar en hebben onze grootste aandacht om ze niet te besmetten, maar tegelijkertijd slaat de eenzaamheid voor hen,  met name die alleen zijn met of zonder familie, toe. Laten we met zijn allen goed omkijken naar onze ouderen, onze kwetsbare mensen om ons heen. Pak die telefoon en bel wat vaker, nu dat contact het meest aangeprezen wordt. Het virus grijpt steeds sneller om zich heen en is nog niet te stoppen. Dit zal voor de komende tijd nog wel blijven bestaan. Als we zelf niet de voorzorgsmaatregelen niet in acht nemen dan is het niet te stoppen. We zien nog steeds groepjes mensen met elkaar kletsen, samen sporten, samen picknicken en samen spelen, terwijl het op ons hart gedrukt wordt om afstand te houden.

  Dat laatste brengt ons tot de actviteiten binnen onze kring. Natuurlijk zouden we eindelijk weer eens een gildedag hebben in onze kring. 24 mei klinkt ver weg, maar toch zal het snel mei zijn.

  Dit heeft het gilde van Haps en dit onderstreept het kringbestuur van harte, doen besluiten om de kringgildedag op 24 mei te annuleren. Deze zal verplaatst worden naar een nader overeen te komen datum in mei 2021. Hierover wordt u allen nog bericht.

  Er zijn echter nog meerdere activiteiten die plaats vinden in de kring, in Brabant in NBFS-verband.

  Zo zal het NBFS toernooi kruisboogschieten op 5 april te Boekel uiteraard komen te vervallen.

  Maar ook een oproep aan u, het gilde, ga geen bijeenkomsten, vergaderingen, of andere activiteiten zoals koningschieten, teerfeesten te plannen de komende periode tot zeker eind mei. Denk ook aan de dodenherdenking om dit in een aangepaste vorm te laten plaatsvinden.

   

 • Hieronder een overzicht van activiteiten in onze kring/Brabant die zijn komen te vervallen

   

 • 5 april               NBFS kruisboogschieten

  6 april               bijeenkomst vendelcommissie

  24 mei              kringgildedag Haps

   

 • We willen u alle gezondheid, sterkte, en vooral houdt uw naasten goed in de gaten.

   

 • Met vriendelijke gildegroet,

  Kringbestuur LvC

  Marisca Vossen

  Ad interim Kringsecretaris LvC


   
 • Op zaterdag 24 februari 2018 vond de kringjaarvergadering in Linden plaats. Uit handen van de kringvoorzitter Karel van Soest kreeg dhr. Henk Jans een oorkonde uitgereikt. Henk Jans was jarenlang commissielid van de commissie geweerschieten en nam afscheid van de commissie.